BERLiN BR2305 Tlakový hrnec, 14L

Tlakový hrnec BERLiN BER2305 z kvalitní nerezové oceli. Rychlejší vaření. Pro potraviny plné živin.

Dostupnost Odesíláme do 1-2 dnů
Můžeme doručit do:
7.11.2025
Možnosti doručení
Kód: 89798
2 233 Kč –13 % 1 942 Kč
BERLiN BR2305 Tlakový hrnec, 14L
tlakovy hrniec 14l
2 233 Kč –13 %

Upozornění: Hrnce mohou být dodávány i pod značkou Hascevher, Arise. Nicméně, nemusíte se obávat, že byste obdrželi jiný produkt, než který jste si objednali. Jedná se o identické produkty se stejnou kvalitou provedení a zpracování, vyrobené jen pod záštitou jiné značky.

Chcete mít rychle uvařená jídla za několik minut a nepřijít o plnost chutí?

Kuchyňská pomůcka, která dokáže usnadnit vaření a ušetřit v současnosti jednu z nejvzácnějších věcí – drahocenný čas. Tlakové hrnce jsou i proto oblíbenou součástí domácností mnoha moderních a úspěšných hospodyněk. Díky němu totiž nemusí strávit při vaření oběda půl dne, ale jen hodinku či dvě. Čas, který díky nim ušetří, mohou proto využít smysluplněji a strávit ho příjemněji při svých oblíbených aktivitách.

Praktický pákový tlakový hrnec o objemu nádoby 14 litrů se řadí mezi kompaktní hrnce, které vynikají jednoduchým moderním vzhledem a léty ověřenou konstrukcí. Hrnec je vyroben z vysoce kvalitní nerezavějící oceli. Výhodou je především kvalita zpracování a dlouhodobá využitelnost. Tato nerezavějící ocel patří mezi nejlepší, ale také dobře vypadá a navíc s ní nejsou problémy při čištění a udržování.

Je vybaven masivními úchyty, které nepálí a extra silným sendvičovým dnem.

Vhodný je pro všechny sporáky – plynové, elektrické, sklokeramické a indukční.

Tlakový, Papinov nebo kuchta?

Všechny tyto názvy, i když znějí zcela odlišně, znamenají jedno a totéž. Označují nádobu na vaření, kterou lze uzavřít a tím v ní vznikne vyšší tlak, čehož důsledkem je i zvýšení teploty a rychlejší uvaření jídla. Tlakový hrnec je asi nejběžněji používaný název. Kuchta je odvozena z maďarštiny a pojmenování Papinův hrnec zase vzniklo na základě jména objevitele tohoto hrnce.

Jak to celé funguje?

V uzavřené nádobě se zvyšuje tlak na vyšší, než je běžný atmosférický tlak a díky tomu se následně zvyšuje teplota, při které se jídlo připravuje. Díky tomu trvá vaření mnohem méně času než při klasické přípravě v normálním hrnci. V tlakovém hrnci se tak teplota zvyšuje až na 120 – 140 °C, zatímco v klasických hrncích je teplota při přípravě jídel vařením jen kolem 95 – 100 °C.

Klíčové vlastnosti:

  • špičková kvalita
  • snadné použití
  • snadná a snadná údržba
  • zachování většího množství živin
  • výraznější chuť jídla
  • šetřete energii a čas
  • oblíbená konstrukce s moderním designem
  • Např. při vaření brambor stačí zalít jen 3dcl vody a doba vaření je 5minut
  • pozor na přílišné naplnění hrnce!!!
  • materiál: špičková nerezová ocel
  • sendvičové dno
  • vhodný pro všechny typy sporáků – plynové, elektrické, sklokeramické a indukční
  • vhodné do myčky nádobí
  • ouška na hrnci nikdy nepálí
  • odolné vůči teplotním šokům

Porovnání časů přípravy:

                                                Tlakový hrnec             Normální hrnec

Kuřecí maso                              15 minút                    30 – 40 minút

Vepřové maso                           30 minút                   60 – 70 minút

Hovězí maso                              60 minút                   2 – 3 hodiny

Luštěniny                                   10 minút                   30 minút

Brambory                                   5 – 10 minút             30 minút

Rýže                                             5 minút                     20 minút

Brokolice, Květák                       3 minúty                   20 minút

 

Čištění a péče:

Před prvním vařením s novými hrnci, jej omyjte v horké vodě se saponátem a důkladně opláchněte. S údržbou vašeho tlakového hrnce nebudete mít sebemenší problém, pokud od začátku budete vědět, jak s ním zacházet na sporáku. Je dobré hrnce po použití omýt horkou vodou se saponátem a hned poté dobře otřít. Ušlechtilá ocel bude mít stále žádaný vysoký lesk.

Je dobře, pokud výrobky z ušlechtilé oceli hned po použití omyjete nebo je alespoň naplníte vodou a přidáte trochu saponátu. Tak v hrncích nic nezaschne a vy nemusíte zaschlé zbytky s námahou mýt. Při mimořádně velkém zašpinění hrnců je naplňte vodou s trochou saponátu a nechte krátce povařit.

Zůstatky nečistot můžete odstranit houbou nebo umělým kartáčem. Nepoužívejte k čištění vysokoleštěných ploch žádné drsné přípravky (písky, apod.), protože by se staly matnými.

Ošetřování a kosmetika:

  • nepoužívejte kovovou drátěnku na leštěné plochy
  • v myčce můžete mýt všechny kovové části
  • ztracení barvy používáním při vysokých teplotách nebo vytvoření skvrn (v závislosti na tvrdosti vody), se nejlépe očistí zředěným octem nebo kapkami citronu.
  • fleky neovlivňují funkčnost a zdravotní nezávadnost nádobí, nejsou vadou a nemohou být důvodem reklamace.
  • při přehřátí prázdných hrnců se může na jejich povrchu vytvořit fialové až hnědé zbarvení – toto zbarvení neomezuje funkčnost a ani zdravotní nezávadnost hrnců, není vadou a nemohou být důvodem reklamace.

Parametry a specifikace:

Výrobce: BERLiN

Model: BER2305

Barva: nerezová

Objem: 14L

Vnější povrch: nerezový

Země původu: Turecko

Certifikát: CE

Doplňkové parametry

Kategorie: Tlakové hrnce
EAN: 8697430020948
Barva: nerezová
Objem: 14 L
Kategorie zboží: Tlakové hrnce

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola