BERLiN BR2305 Tlakový hrnec, 14L
Tlakový hrnec BERLiN BER2305 z kvalitní nerezové oceli. Rychlejší vaření. Pro potraviny plné živin.
Upozornění: Hrnce mohou být dodávány i pod značkou Hascevher, Arise. Nicméně, nemusíte se obávat, že byste obdrželi jiný produkt, než který jste si objednali. Jedná se o identické produkty se stejnou kvalitou provedení a zpracování, vyrobené jen pod záštitou jiné značky.
Chcete mít rychle uvařená jídla za několik minut a nepřijít o plnost chutí?
Kuchyňská pomůcka, která dokáže usnadnit vaření a ušetřit v současnosti jednu z nejvzácnějších věcí – drahocenný čas. Tlakové hrnce jsou i proto oblíbenou součástí domácností mnoha moderních a úspěšných hospodyněk. Díky němu totiž nemusí strávit při vaření oběda půl dne, ale jen hodinku či dvě. Čas, který díky nim ušetří, mohou proto využít smysluplněji a strávit ho příjemněji při svých oblíbených aktivitách.
Praktický pákový tlakový hrnec o objemu nádoby 14 litrů se řadí mezi kompaktní hrnce, které vynikají jednoduchým moderním vzhledem a léty ověřenou konstrukcí. Hrnec je vyroben z vysoce kvalitní nerezavějící oceli. Výhodou je především kvalita zpracování a dlouhodobá využitelnost. Tato nerezavějící ocel patří mezi nejlepší, ale také dobře vypadá a navíc s ní nejsou problémy při čištění a udržování.
Je vybaven masivními úchyty, které nepálí a extra silným sendvičovým dnem.
Vhodný je pro všechny sporáky – plynové, elektrické, sklokeramické a indukční.
Tlakový, Papinov nebo kuchta?
Všechny tyto názvy, i když znějí zcela odlišně, znamenají jedno a totéž. Označují nádobu na vaření, kterou lze uzavřít a tím v ní vznikne vyšší tlak, čehož důsledkem je i zvýšení teploty a rychlejší uvaření jídla. Tlakový hrnec je asi nejběžněji používaný název. Kuchta je odvozena z maďarštiny a pojmenování Papinův hrnec zase vzniklo na základě jména objevitele tohoto hrnce.
Jak to celé funguje?
V uzavřené nádobě se zvyšuje tlak na vyšší, než je běžný atmosférický tlak a díky tomu se následně zvyšuje teplota, při které se jídlo připravuje. Díky tomu trvá vaření mnohem méně času než při klasické přípravě v normálním hrnci. V tlakovém hrnci se tak teplota zvyšuje až na 120 – 140 °C, zatímco v klasických hrncích je teplota při přípravě jídel vařením jen kolem 95 – 100 °C.
Klíčové vlastnosti:
- špičková kvalita
- snadné použití
- snadná a snadná údržba
- zachování většího množství živin
- výraznější chuť jídla
- šetřete energii a čas
- oblíbená konstrukce s moderním designem
- Např. při vaření brambor stačí zalít jen 3dcl vody a doba vaření je 5minut
- pozor na přílišné naplnění hrnce!!!
- materiál: špičková nerezová ocel
- sendvičové dno
- vhodný pro všechny typy sporáků – plynové, elektrické, sklokeramické a indukční
- vhodné do myčky nádobí
- ouška na hrnci nikdy nepálí
- odolné vůči teplotním šokům
Porovnání časů přípravy:
|
Tlakový hrnec Normální hrnec |
|
Kuřecí maso 15 minút 30 – 40 minút |
|
Vepřové maso 30 minút 60 – 70 minút |
|
Hovězí maso 60 minút 2 – 3 hodiny |
|
Luštěniny 10 minút 30 minút |
|
Brambory 5 – 10 minút 30 minút |
|
Rýže 5 minút 20 minút |
|
Brokolice, Květák 3 minúty 20 minút |
Čištění a péče:
Před prvním vařením s novými hrnci, jej omyjte v horké vodě se saponátem a důkladně opláchněte. S údržbou vašeho tlakového hrnce nebudete mít sebemenší problém, pokud od začátku budete vědět, jak s ním zacházet na sporáku. Je dobré hrnce po použití omýt horkou vodou se saponátem a hned poté dobře otřít. Ušlechtilá ocel bude mít stále žádaný vysoký lesk.
Je dobře, pokud výrobky z ušlechtilé oceli hned po použití omyjete nebo je alespoň naplníte vodou a přidáte trochu saponátu. Tak v hrncích nic nezaschne a vy nemusíte zaschlé zbytky s námahou mýt. Při mimořádně velkém zašpinění hrnců je naplňte vodou s trochou saponátu a nechte krátce povařit.
Zůstatky nečistot můžete odstranit houbou nebo umělým kartáčem. Nepoužívejte k čištění vysokoleštěných ploch žádné drsné přípravky (písky, apod.), protože by se staly matnými.
Ošetřování a kosmetika:
- nepoužívejte kovovou drátěnku na leštěné plochy
- v myčce můžete mýt všechny kovové části
- ztracení barvy používáním při vysokých teplotách nebo vytvoření skvrn (v závislosti na tvrdosti vody), se nejlépe očistí zředěným octem nebo kapkami citronu.
- fleky neovlivňují funkčnost a zdravotní nezávadnost nádobí, nejsou vadou a nemohou být důvodem reklamace.
- při přehřátí prázdných hrnců se může na jejich povrchu vytvořit fialové až hnědé zbarvení – toto zbarvení neomezuje funkčnost a ani zdravotní nezávadnost hrnců, není vadou a nemohou být důvodem reklamace.
Parametry a specifikace:
Výrobce: BERLiN
Model: BER2305
Barva: nerezová
Objem: 14L
Vnější povrch: nerezový
Země původu: Turecko
Certifikát: CE
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Tlakové hrnce |
|---|---|
| EAN: | 8697430020948 |
| Barva: | nerezová |
| Objem: | 14 L |
| Kategorie zboží: | Tlakové hrnce |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
